Kniven mot strupen, Leksand

Den här hockeysäsongen börjar bli riktigt tröttsam. Höga toppar men mest djupa dalar. Det märks även på de mest inbitna Leksandsfansen. Tålamodet börjar ta slut och tron sviker lite grann.
 
Vi ska kunna ställa krav på laget men att håna de som just nu redan ligger är i mina ögon att gå lite långt. Vill ändå be alla besvikna Leksandsfans där ute att inte ge upp nu, inte än. Om vi ger upp, hur kan vi då ställa kravet på vårt lag att inte göra det?
 
För övrigt. Hur mycket oflyt har det inte varit? Hur många självmål kan man göra på en säsong? Känns som vi måste passera något form av rekord snart? Sen den här tredje perioden. Nog om det.
 
Det är 7 omgångar kvar, 21 poäng att spela om. Det som på förhand såg ut som en fight mellan Leksand, Brynäs och Djurgården, kan efter senaste omgångarna räkna in Modo också. Nedan har jag listat hur säsongens sista grundserieomgångar ser ut för respektive lag samt vilka av dessa som är hemmamatcher.
 
Leksand möter:
Örebro (H)
Växjö
Skellefteå AIK (H)
Djurgården
Frölunda (H)
HV71 (H)
Linköping
 
Modo möter:
Linköping
Luleå (H)
HV71 (H)
Frölunda (H)
Färjestad
Örebro (H)
Brynäs
 
Brynäs möter:
Luleå
Färjestad (H)
Örebro (H)
HV71
Växjö (H)
Djurgården
Modo (H)
 
Djurgården möter:
Växjö (H)
Skellefteå
Luleå
Leksand (H)
Linköping
Brynäs (H)
Örebro
 
Kan konstatera att Örebro möter alla lag som krigar för sin överlevnad i SHL under denna period. Med en snabb koll så känns det som att Djurgården har lite tuffare läge än de andra, med en hemmamatch mindre dessutom. Inte för att någon match i SHL är enkel men kanske Brynäs med sitt lag har det lite lättare.
 
Jag brukar inte tippa utgången, speciellt nu känns det som att det kan gå hur som helst, men om jag skulle det så önskar jag detta i de bästa av världar. Modo är inte tillräckligt bra för att ta 5 poäng mer än oss. Djurgårdens matcher är aningen tuffare än våra vilket kan göra att vi (med lite flyt) kan klämma oss förbi. Ja vi måste vinna 3 mer än DIF, varav en kan vara i OT. Tror Brynäs drar det längsta strået i detta. De har det bästa laget av dessa fyra men har inte fått det att stämma. Det är ju inte så att jag skulle protestera om vi passerar Brynäs direkt på fredag och håller oss där.
 
Med tanke på läget lagen emellan, med 48 omgångar i bagaget, så kommer det bli en kamp ända in i slutet. Kniven mot strupen. Vad som än händer så kommer Leksands IF ha mitt fulla stöd. Må bästa lag slippa kvalspel.
 
 
Kan passa på att göra lite reklam för Uppsalaleksingars kommande resa 28/2. Läs mer på hemsidan: Uppsalaleksingar.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0