Levande väckarklocka

Alltså att inte sova en av nätterna under en helg då man borde satsa på att sova ut är inte bra. Tror jag dras med någon form av jetlag. Kroppen känns tung och trött samt att huvudet inte riktigt vill vara med innan 10 på dagen. Men det flyter på, man får roa sig med lite rutinarbete som att öppna och stämpla post tills hjärnan är tillräckligt vaken. Sen har vi fenomenet dödstrött efter middagen och så blir man pigg när det är dags att sova.
 
Behöver jag dessutom nämna att min fyrbenta, håriga, självgående väckarklocka har sig egen regelbok. Vid 06 börja hon krafsa på sovrumsdörrens insida, varpå jag börjar säga ut henne att fara och flyga (typ). Strax därefter börjar hon istället sitta på golvet nedanför sängen och dra i madrasskyddet, här börjar jag försöka vifta bort henne. Så lämnar hon sovrummet en sväng och man börjar tro att hon fattat vinken. Icke. Ca 06:30 smyger hon upp på sängbordet, sitter troligtvis och tittar på mig för att se att jag somnat om, DÅ jamar högt som tusan i mitt öra så jag nästan flyger ur sängen, för att kasta ut henne. Jag går tillbaka till sängen och lägger mig för det är ändå 10 min kvar tills det riktiga alarmet ringer. När de alarmet ringer kommer hon in i sovrummet igen, hoppar upp i sängen och lägger sig på mitt ansikte, ibland bredvid och vänder upp magen i mitt ansikte. Sen börjar hon spinna som en jag vet inte vad... så ligger vi och snoozar till ca 07, då jag motvilligt tar mig ur sängen.
 
Så ser min morgonrutin ut. Konstigt man ser ut som en zombie påväg till jobbet och när man kliver in på kontoret. Snart blir de två hårbollar dessutom men då kanske se lämnar mig ifred? Knappast.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0