Ni ska ge fan i Bettan

Pappa ringde mig i panik vid lunchtid, säger att polisen precis ringt honom. Tydligen hade de sagt att larmet går på Bettan som står parkerad nere vid skolan och att dörrarna står vidöppna. Klart som tusan att pappa får panik och ringer till mig och gapar. De har varit osäkert vid parkeringarna kring torget men det var i somras något hände senast. Men klart jag får panik och dåligt samvete också eftersom det är jag som har bilen och jag som parkerade den där igår för jag hade massor att bära. Brukar i vanliga fall ställa på torget eller i backen vid bibblan.
 
Så det är ju bara att springa ner till parkeringen fort som tusan, diskbråck till trots och se efter. Till min lättnad när jag kommer fram till bilen så har ingen varit inne i den, dörrarna har inte alls varit öppna för den var fortfarande låst. Lampan visar dock på att larmet faktiskt har gått men ingen verkar ha varit i bilen. Inget var borta, inte ens det oöppnade tuggummi-paketet mellan sätena. Av ren rutin så tar vi ju bort stereon när jag lämnar bilen för natten för att göra den oattraktiv att bryta sig in i. Bettan har klarat sig i 17,5 år utan incidenter så det hade varit tråkigt om det hänt nu.
 
Lättad ringer jag upp pappa för att rapportera läget. Så även han kan pusta ut. Men vad är det för polis som ringer och slänger ur sig felaktiga uppgifter sådär undrar ju jag? Vi ska kolla på larmsystemet efter pappa slutat jobba, jag kan ju inte så mycket om sånt där om det är något som måste bytas, har ju reagerar på att det knäppt och låtit från själva lampan om att larmet är på.
 
Men som sagt, ge fan i Bettan. Hon är gammal och skruttig, går som en smäck men hon har aldrig stört någon så tycker inte andra ska störa henne ;).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0