Bröllopet med stort B

Det kungliga bröllopet närmar sig med stormsteg. Det är nu bara någon dag kvar, jag har uppmärksammat en hel del åsikter i ämnet samt att jag och andra diskuterat det en hel del. Jag måste därför lätta lite av mina tankar om det.

Varför är har det blivit värsta grejen? Det är väl kul att de ska gifta sig men vaffan ska de använda våra skattepengar för? Och "svenska folkets present" 1000 jävla glas?! Jag kommer då inte ihåg att jag skrev upp mig på någon lista för att ge dem glas, vad ska de med så många till förresten?

Jag har varit varken för eller emot monarkin men nu börjar jag faktiskt ifrågasätta det hela. Egentligen kostar det bara staten massa pengar. Som jag och Emilia kom fram till idag, hela kungafamiljen är ju bidragstagare. Bidragstagare av högsta klass tom, vi upptryckte det lite som bidragstagare lyx? Det är sagt att de ska få pengar för arbeten de gör men det görs också massa privat och vad sjutton är det här med att staten betalar kungens parkeringsböter?

Det känns som att listan kan göras lång men jag nöjer mig med detta. Jag tycker iaf att monarkins tid är på väg att rinna ut. Tycker inte tillför landet mer än att vara just Kungen & Co, då kan vi väl lika gärna slopa det hela, eller?

Men som sagt kul att de äntligen ska och får gifta sig. Men all hype runt det hela går mig på nervera och när de diskuterar att intresset inte är så stort som de trott med flera rum lediga på hotell osv. Men hur kul är det för allmänheten? Är ju bara det fina folket som får komma iaf. Känns mer som att det kostar än det smakar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0