Ännu en jämställdhetsfråga

Läste en intressant artikel på E24 där de diskuterar varför så få män tar upp pappaledighet. Även om antalet ökar så är TCO ändå inte nöjda med att det är så få som inte tar ut mycket allt. Det är många som inte ens tar ut en månad. TCO:s ordförande menar då att utvecklingen går i snigelfart.

Då kan jag säga såhär... vill bara poängtera att jag tycker det är bra om pappor också vill bara lediga med sina barn. Det är inte det som jag har en synpunkt om. Det som retar mig lite är att det verkar vara ett sånt stort problem när det inte utvecklas snabbt till männens fördel, speciellt när det är en man som sitter och säger att män inte är helt jämställda. Men hallå arbetslivet är INTE jämställt! Se bara på löneskillnader! I veckan satt jag och kollade på läkarlöner, finns en snubbe som får 82000 kr i månaden medan närmaste kvinnliga kollega ligger på 65000 kr. Nu är väl inte läkare helt optimala att jämföra eftersom det kan skilja lite beroende på vad de gör för avdelningen de jobbar på. Men i vilket fall som helst. Hushållet förlorar ju mer pengar om han är ledig än om hon är ledig mer. Det är inte konstigt att män i slutändan inte tar ut så mycket ledighet som de skulle kunna.

På det sättet kanske man kan se hur allting går hand i hand. Vart är början och slutet på en cirkel liksom? Jag må vara trångsynt inom detta området kanske men jag tror ändå att det ena påverkar det andra och jobbar man med jämställdhet för båda könen som kommer kanske kvinnor tjäna mer och män vara pappalediga mer. Eller?

Artikeln kan läsas här: http://www.e24.se/makro/sverige/fler-pappor-foraldralediga_2745375.e24

Kommentarer
Postat av: Emilia

Ja det är ganska förståligt med tanke på löneläget men om lönen ska höjas för kvinnor så tror jag att männen måste ta ut mer föräldraledighet. För just nu så kommer du i hög nr 2 hos arbetsgivaren om du ens har sambo som kvinna vilket kan inneböra att du vill skaffa barn och kommer vara hemma en lång tid.

2011-04-15 @ 11:47:59
Postat av: Isabel

Ja visst är det så att hushållet förlorar mer pengar om pappan är hemma, oftast, men fk har ju infört jämställdhetsbonusen, ju mer dagar pappan tar ut desto mer får man o bonus. Sjukt att det ska behöva vara så!

Micke har varit föräldraledig i 7 månader med Alva och vi har förlorat massor med pengar men vi ser det inte på det viset för han har samtidigt vunnit en massa tid med sitt barn!

2011-04-15 @ 11:52:54
URL: http://issapissastankar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0