Den svenska sjukvården alltså

Har spenderat hela förmiddagen på Akademiska sjukhuset med mamma. Berättade ju att vi för ungefär 3 veckor sedan var på När Akuten och de gav henne diagnosen rosfeber och antibiotika i 10 dagar. Det har inte alls blivit bättre så mamma ringe vårdcentralen igår. Husläkaren skickade då en remiss till röntgen för hon ansåg inte att hon kunde göra något innan dess. Så vi väntade först på röntgen. Varpå de säger till oss att gå ner till ortopedakuten och väl där får vi beskedet att mamma har en spricka i ett av benen som sitter i foten. Detta har hon alltså gått på i nästan 3 veckor eftersom det var ju "rosfeber".

Alltså jag trodde de skulle kolla med röntgen iallafall innan de anser att de ska skriva ut antibiotika med tanke på debatten om resistenta bakterier men icke, så hon har nu gått på en helt onödig kur medicin i 10 dagar och även gått på en fot med en spricka i. Nu kan inte läkarna göra så mycket åt det utan det har ju börjat läka och det är ingen fara att hon går lite på foten. Bra där sjukvården, bra där. Kan ju säga att jag inte åker till när akuten om jag får problem iaf då blir det "riktiga" akuten!

Måste även säga att det verkligen är vårväder ute idag. Solen skiner och fåglarna sjunger. Ute är det -2,5 grader ca men i solen är det nästan 11+. Ute i Oxsätra har de 16+ på verandan. Mysigt värre! Men det stör mig att det skulle komma så mycket snö som nu blir moddigt och slaskigt på vägarna nu när kommunen inte verkar ha anställt folk att ta bort det ;)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0