Cheesecake (fryst)

Eftersom min cheesecake gjort succé två dagar med olika personer så tycker jag det är hög tid att lägga fram receptet på den, eller?

Ingredienser:
3 ägg
10 st digestivekex
200 g philadelphia ost
2 dl socker
0,5 tsk vaniljsocker
3 dl grädde
lite smör

en löstagbar form
--------------------------

1. Krossa digestivekexen och ha ner dem i smält smör så det kladdar ihop. Tryck sedan ut i botten av formen.
2. Ta fram 3 skålar och dela upp ingredienserna såhär:
Skål 1: 3 äggvitor, vispa till hårt skum (lägg gulorna i skål 3)
Skål 2: 3 dl grädde, 0,5 tsk vaniljsocker. vispa.
Skål 3: 3 äggulor, 2 dl socker. Vispa pösigt. Tillsätt philadelphiaosten och vispa.
3. Rör ihop skål 1 och 2 först. Sen rör du ner skål 3 (rör ner i fluffet).
4. Ställ i frysen minst 4 timmar.

-------------------------
Tips 1. Rör man ner lite citronjuice i steg 3 blir det en riktigt god smak på den.
Tips 2. Vispar man skålarna enligt ordningen ovan behöver man inte diska visparna mellan dem.
Tips 3. Färska jordgubbar eller annan frukt kan med fördel serveras till cheesecaken.


Sådär. Hoppas det smakar!
Trackback
RSS 2.0