Sparkade spelare och nyförvärv

Jag vill fortfarande inte ta vid ordet "kris" när det gäller Leksands IF men att läget är allt annat än optimalt är väl ingen som har missat. Just nu får spelare gå på löpande band, känns det som, och nya kommer in. Detta har såklart väckt lite funderingar hos mig. Jag gillar Salo, men lagbygget såhär långt har väl inte varit lysande.
 
För att sammanfatta läget:
UT:
Pär Edblom
Joel Gistedt
Robin Jacobsson
Jack Connelly
Chris Connelly
Eric Himelfarb
(Brian Connelly hänger nog löst också)
 
IN:
Joakim Lundström
Linus Hultström
Daniel Josefsson
Mattias Ritola
(Finns några rykten men har lovat att hålla tyst)
 
Att Pär Edblom fick gå var nog mest baserat på att han inte höll samma klass förra säsongen som tidigare, så han kanske inte kan räknas in i årets lagbygge. Att Joel Gistedt fick gå förklarades som att Alsenfelt inte längre fick den konkurrens från honom som behövs och att tränarna inte ville spela honom. Fine, jag är inte tränare eller expert så jag får köpa det svaret.
 
******************************************
Tankar om de sparkade spelarna. Personligen förstod jag inte värvningarna av Himelfarb eller Connollys från första början. Kändes mer som "hej, här är spelare med potential, hoppas de blommar ut i Leksand". Har ni hört den förr, jo så lät det förra säsongen om vissa spelare också. Många brynäsare jag känner ställde sig frågande till vad vi skulle med Jacobsson till, han var knappast någon stjärna hos dem heller. Spontant känns det inte som att Leksand har råd att ta in spelare baserat på deras potential och "hoppas" att de får ut den hos oss.
 
*****************************************
Nyförvärven då. Lundström tycker jag stod för en stabil insats mot Örebro, baserat på det som kan ses på tv. Har hört andra uppfattningar av folk på plats. Den kan det ha varit pga att han inte spelat någon match innan och var lite ringrostig. Linus Hultström, ja målet i första matchen var jävligt snyggt, han har offensive kvalitetet som jag tror Leksand får stor nytta av när vi får lite mer harmoni i laget. Josefsson tycker jag har varit stabil från första början, stundtals vår bästa back. Ritola lär spela på torsdag och det är en spelare jag gillar och det är kul att han kommer hem igen. Lär ta Himelfarbs plats med Ryno och Brunnström.
 
Min fundering är egentligen hur det kommer sig att de senaste nyförvärven inte scoutades från början? Påbörjades en vända till när det som fanns inte leverarar? Eller fanns de ändå i tanken på förhand men längre ner på listan? Kan även vara spelaren som nu inser att det inte funkar där den är och tänker "i Leksand får jag speltid och en utmaning". Nu har jag noll insikt i hur Salo eller inblandade jobbar i frågan. Skulle gärna ta en lunchdejt med Salo och diskutera mellan 4 ögon, av intresse. Räkna med många frågor.
 
*****************************************
Övriga tankar såhär långt den här säsongen. Hur tungt väger det där "C:t" på Rynos bröst egentligen? Han är inte sig själv. Har tänkt flera gånger på att han passar i lägen där det finns möjlighet för ett riktigt "Ryno-mål", eller så slarvas det med pucken. Pappa punktmarkerade tydligen Ryno under matchen mot Skellefteå (länge sedan men ändå) och kritiken var inte nådig. Nu ser vi inte alltid på matcher på samma sätt men alla har rätt till sin åsikt och analys. Flera åsikter om samma sak är ju vad gör saker intressant.
 
Kapstad, vad har hänt? Finns säkerligen flera aspekter som spelar in. Kanske lite osäkerhet och lite överarbete. Jag hoppas på fler direktskott i PP. När vi värvade Frögren trodde jag nog att vi fick en annan spelare, han har dragit på sig en del onödiga utvisningar, förra matchens matchstraff är det ingen idé att diskutera, fel fel fel. Tror ändå att dessa tre herrar kommer komma igen snart.
 
*****************************************
Jag gillar de finska nyförvärven. Även om även de haft sämre perioder så har de över lag levererat. Har googlat lite på dem och sett videor på youtube, de kan bättre. Samtidigt kan de inte dra lasset för hela laget. Älskar vår krigarkedja med Forsberg, Händemark och Mårtensson. De kanske inte gör så många mål men de försöker ge energi till laget och är allmänt jobbiga att möta.
 
****************************************
Innan detta inlägg blir längre än min C-uppsats vill jag bara få en sak sagt. Jag tror på vårt lag, på papper är det ett grymt lag. Jag hoppas innerligt att de får utdelning för allt slit snart, för utan mål så vinner man inga matcher, hur bra laget än är på papper eller på isen. Jag ser fram emot resan till Örebro på lördag. Vi kanske ses där?
Kan ju inte annat än att älska denna bild, tagen av Simon Hastegård / Bildbyrån

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0