Vi är bröder

Underbar hockeymatch igår mellan Västerås och Leksand. Bra och spännande första period som slutade med 1-1. Följt av en andra period som inte var så lysande från Leksands sida men den slutade iallafall med 1-2. Isen var tydligen i väldigt dåligt skick pga att det var så mycket folk i arenan. Kan tycka att man borde förutse hur isen beter sig om man bygger en arena som tar ca 5000 pers och att det emellanåt kommer att vara lapp på luckan. Västerås kom ut riktigt agressiva i tredje perioden och Leksand fick verkligen visa vilket grymt försvarsspel de har och vilken grym målis Alsenfeldt är. Jagf stod typ och hoppade, sjöng och jag vet inte vad. Fick onda blickar från en hel hjord VIK-supportrar. Kände mig dock ganska trygg med pappa som livvakt hahaha. Tror inte många av grabbarna ville ge sig på honom på 2 meter och 130-140 pannor.
 
Men jag är chockad över vilken hetsjakt som bedrevs på ståläktaren på folk som utåt visade minsta tecken på att hålla på Leksand. Vi stod ju inte på hemmastå direkt. Visst deras regler är att folk med supporterklädsel inte ska komma upp på ståläktaren men vart går gränsen. Tröja och halsduk fick man tydligen inte ha men såg flera med mössor eller kepsar med leksandsmärket på. Stod verkligen 5 unga killar, vilka visade sig vara klackledarna för VIK också och hetsade vakterna på en leksing som stod bredvid mig. Han hade en halsduk som knappt syntes så han fick ta av den eller gå därifrån. Han valde då själv att lämna läktaren pga hetsen från de runt honom. När han gick ner står folk och applåderar, visslar och skriker. Det är tyvärr en sida av sportsupporters som jag HATAR, det äcklar mig så jäkla mycket. Fokus borde ligga på att heja på det egna laget osv men många lägger så mycket tid på att smutskasta andras supportrar. Då blir det personligt på ett helt annat sätt tycker jag. Jag vet inte, det är inte riktigt min grej men varken VIK eller DIFs supportrar ligger inte högt på min lista just nu pga just detta beteende. Nu ska jag inte dra alla över en kant, absolut inte, känner supportrar till de lagen som inte är så. På toa igår tex. var det en jättegullig tjej som verkligen var VIK-supporter som endå delade ut näsdukar då toapappret på damtoa var slut.
 
Tillbaka till det jag älskar med att vara supporter och alla känslor det ger. Både glädje och sorg visserligen men känns verkligen som att det är LIFs år iår. Går det inte nu, med det här laget, när ska det då gå? Det är många matcher kvar men det ser bra ut. Vi ger aldrig upp "Vi är bröder och ingen annan är som oss"!
 
Tog för övrigt en hel del bra bilder under uppvärmningen då jag stod precis bakom Leksands mål men pappa skulle ladda kameran inför dagens bravader så har inte kunna lägga in dem i datorn eller lägga upp dem. Så får återkomma. Tillsvidare får jag väl ta den jag tog och la upp på instagram.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0