Personalomsättning

Fick en samtal imorse som fick mig att reagera lite. Jag skäms inte för min situation då jag blivit fast i systemet eftersom arbetsmarknaden ser ut som den är. Vad kan jag göra mer än det jag kan styra över? Så jag får klara mig med 50/50 från FK och Soc, jobbar dock varje dag för att ändra den situationen. Man får en helt annan uppskattning för omvärlden kan man säga. Prioriteringarna blir definitivt annorlunda och man uppskattar de allra minsta sakerna. Så visst har jag lärt mig mycket.
 
Till poängen, det var nämligen en handläggare från Soc som ringde mig. Tydligen ska han som jag har haft sluta och denna personen skulle bli min nya handläggare så han hade lite frågor och ville presentera sig. Det uppskattar jag faktiskt att de gör så man vet vad som händer och sker. Tycker däremot att det är tråkigt att hela socialtjänsten verkar ha en väldig personalomsättning. Detta är min 4:e handläggare på 1,5 år. Med tanke på vad det kostar att rekrytera ny personal både i tid och pengar kan det även finnas en anledning att det inte finns medel i budgeten för högre löner. Visst tycker jag väl att de förtjänar mer men det gör även sjuksköterskor om man ska dra den parallellen och då väderar jag iallafall sistnämnda lite högre. Känns dock som att något måste göras åt anledningen till att folk kommer och går inom soc. Klart att det stundvis är ett tufft yrke men så är det väl med många andra också? Vad hade ni som utbildar er till det tänkt? Ni borde väl ha vetat att det är tufft mentalt att jobba med människor för hur det än är så blir man illa berörd. Jag vet ju själv vad jag kommer stå inför i min yrkesroll. Då menar jag sjuka människor (rehab/alkoholproblem osv), de som man måste ge nej tack till vid jobbsökan men även att vara den som meddelar uppsägning. Sen är det även detta med konkurrensen, jag tror inte att det är endast ett Uppsalafenomen att omsättningen på socialsekreterare och handläggare är högre här (har inga siffror på det som spånar mest). Frågan är om det är jobbet i sig, lönen eller konkurrensen. Det mesta talar väl för en kombo av alla tre och det blir ju en ond cirkel pga att så många slutar och nytt folk måste rekryteras hela tiden.
 
Det är mina tankar om det hela iallafall. Har ju visserligen fått byta arbetsförmedlare 3 gånger under samma period också för att inte tala om 3 olika jobbcoacher inom en period av 3 månader istället. Men det var av andra anledningar än att de skulle sluta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0