8e oktober

Vet inte om jag skulle vilja påstå att oktobers första vecka passerad snabbt men nu är den iallafall förbi. Står inför en ny vecka med nya möjligheter. Sökte som sagt 6 jobb i lördags som jag hoppas resulterar i någonting. Alla utom ett av dem vill jag verkligen ha, det sjätte kan jag väl överleva genom om det skulle vara så.
 
Håller just nu på att göra mig iordning. Ska ta mig ner på stan och träffa en jobbcoach. Måste erkänna att jag inte riktigt vet hur det ska hjälpa mig och är därför skeptisk men vem vet det kanske blir skitbra. Kan i vilket fall som helst vara skönt att bolla lite idéer med någon som är insatt i arbetsmarkanden för det verkar ju inte riktigt arbetsförmedlingen vara, hjälp av dem får man iallafall inte. Så jag känner att jag får väl vara öppen för nya saker idag och se vart det leder, jag har trots allt ingenting att förlora på det, snarare att vinna. Vi tar ett steg i taget så får vi se vad som händer. Jag känner att jag är på krigsstigen nästan, känner ett jävlar anamma. Vissa dagar mår jag rysligt dåligt och jag önskar inte denna situation på något, trots det är vi många. En av anledningarna till att jag valde att inte se partiledardebatten igår, bara en massa jävla skitsnack. Skapa fler jobb hit och dit. Vad spelar det för roll om ni skapar flera jobb för ungdomar, när vi unga med en examen knappt får chansen. Ibland hatar jag konsumentsamhället och önskar att jag levde när vi brukade jorden eller när man slet sönder sig inom industrin. Det känns inte som att man var utanför på samma sätt då som nu, konsumentsamhället är inte gjort för låginkomsttagare, så är det bara. Därför kan jag bli så förbannad på folk som faktiskt missköter sina jobb eller fifflar med siffror och systemet för att slippa jobba när de finns de som inte vill något hellre än att komma ut i samhället och göra skillnad.
 
Nog om det. Jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst på den här banan. Finns ju många som håller med om att samhället anpassas mer och mer till den som har mer. Men just idag väljer jag att njuta av det lilla. En naturel bonaqua och höstmarknad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0