Inköpsförslag

Har precis skickat ett inköpsförslag till Uppsala stadsbibliotek angående en bok som heter Vikten av gener, skriven av Karin Bojs och Anna Bratt. Just nu finns den bara för privat bruk för Katedralskolans elever vilket jag tycker är lite taskigt mot oss andra som vill läsa den.


Boken beskrivs såhär:
Fetma och övervikt är ärftligt bland de mest ärftliga tillstånd som genetiken känner till. Våra gener styr i vilken mån vi är känsliga för fett, kolhydrater och för lite motion. Vårt DNA ger oss olika förutsättningar. Ändå handlar diskussionen om övervikt ofta om att stoppa in alla människor i samma mall.

Samtidigt som bantningsgurus från olika läger har grälat med varandra har genetiken gjort dramatiska framsteg. Forskare har ringat in ett trettiotal gener som påverkar övervikt och fetma. Vi står på tröskeln till det som kallas personlig medicin medicinsk vård som är skräddarsydd efter individens genetiska förutsättningar.

Vikten av gener är den första bok som behandlar fetma och övervikt i detta perspektiv. Den berättar sakligt och lättfattligt om bantning, övervikt och människans DNA. Den går grundligt igenom vilka metoder som har vetenskapligt stöd. Här finns genforskningens delvis mörka historia, men också nutidens mest spektakulära forskningsfront, liksom handfasta råd om mat och motion.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0