Bedrägeri

Min syrra och hennes pojkvän har blivit bedragna på 14.000 spänn av en person som ska ha velat hyra ut sin lägenhet inne i stan. De är i desperat behov av en lägenhet och det var ett bra pris på ett superbra läge, klart de ville slå till.

Jag kollade själv lite på den lägenheten och ansåg i slutändan att jag inte ville ha en 3:a redan nu och ja jag behöver i vilket fall som helst ett jobb först. Det är tydligen inte bara min syrra som blivit lurad utan flera personer då bedragaren/badragarna gjort upp en hemsida liknande ett företags som faktiskt hyr ut lägenheter åt folk för att ha en mellanhand om det händer någonting.

Ska man inte ens kunna lita på en sådan sak nu länge? Jag blir så förbannad för deras skull! Samtidigt som jag tänkte på många andra som söker lägenheter. Hur sjutton ska man veta? Det är inte meningen att man ska behöva vara paranoid och inte kunna hyra för att man är rädd att bli bedragen. Jag tänker framförallt på Gabi som bor hos mig nu som söker lägenhet, vill självklart inte att samma sak ska hända henne!

Blir så trött på att man inte ska kunna lita på människor. Vart är detta samhälle påväg? Känns mer konsitgt när det har hänt så nära en och speciellt någon som man bryr sig om. Min syster kommer iallafall hit om ett tag så ska vi prata lite mer, jag vill veta mer om det här. De ska såklart göra en polisanmälan, men är ju inte säkert att de får tillbaka pengarna iallafall.

Så till er som söker lägenhet och rum i andra hand. Var försiktiga, speciellt om priset låter för bra för att vara sant och om de vill ha stora summor pengar i förskott. Och betala inte innan ni fått nyckeln, i värsta fall betala bara hälften!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0