Spridda skurar

Så känns mitt humör och mina känslor just nu. Ena sekunden sitter jag och skrattar och diggar med till en bra låt i min spellista på Spotify och nästa låt kan jag gå ner i en svacka för att nästa igen skutta runt. Har en konstig känsla i magen, troligtvis nervositet över det samtal som kommer men vet inte när och det gör mig galen, kan inte förbereda mig direkt. Försöka se det positiva i att det värsta jag kan få är ett nej och sen fortsätta söka jobb.

Sen har vi huvudvärken och rastlösheten. Vart kom den ifrån. Kanske ska städa lägenheten när jag ändå håller på? Det hade jag inte tänkt göra förrän på torsdag, eftersom Gabi och Catarina kommer då. Å andra sidan kommer jag få städa på söndag iaf har jag en känsla av. Tycker inte om att städa men det har blivit ett tidsfördriv när jag inte pallar sitta vid datorn och söka jobb eller bara strösurfa eller ens ha Buffy-maraton som jag inte haft på några dagar.

Som sagt... mina känslor och humör kommer i spridda skurar. Upp och ner, ner och upp! Kanske ska gå en promenad. Annars har jag börjat läsa på denna bok... Elva minuter av Paulo Coelho. Har läst Alkemisten tidigare och den tyckte jag var bra, lärorik också. Det gav en tankeställare faktiskt. Men Paulo är en klok man och det vet jag för att jag följer honom på twitter.. (haha).


Elva minuter bygger på en sann historia och berättar om Maria, en ung och vacker kvinna från en bergsby i Brasilien. Hennes första möte med kärleken slutar olyckligt och hon övertygar sig själv om att hon aldrig vill älska någon igen. Ödet för henne till Genève, där hon drömmer om rikedom och berömmelse, men slutar som prostituerad. Med sin enkla bakgrund och lilla livserfarenhet har Maria inte mycket att sätta emot i detta hårda möte med verkligheten. Hon drivs ständigt längre bort från drömmen om kärlek och tillbringar tiden med att försöka utröna vad hennes kunder tänker och känner. Det visar sig att de flesta är ensamma och saknar se - med någon de älskar. En dag dyker konstnären Ralf upp och deras möte blir en vändpunkt för dem båda.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0