Två månader kvar

Insåg precis att igår var det precis 2 månader kvar till prövotiden på mitt körkort går ut. Alltså jag kan inte fatta att jag snart haft mitt kära körkort i 2 år. Tror fanemej att körkort är min bästa bedrift so far ;) Och ja jag var ganska gammal när jag tog körkort. Det har absolut ingenting med att jag är en dålig förare eller att det tog tid att gå det med prov osv. Nej faktiskt inte för jag klarade allt på första! (med det menar jag inte att de som inte gjorde det är sämre)

Anledningen är nog att när jag var 16 år var jag inte alls redo att börja övningsköra. När jag var 18 var jag inte heller redo och hade inte varit redo att äga ett körkort heller. Och det skäms jag inte alls för. Men stor problem var pengarna. Jag hade inte råd eller möjlighet att övningsköra då. Sen fick jag i present när jag tog studenten att min farfar skulle betala hela skiten. Så han tog tag i det och i stort sätt tvingade mig att börja köra innan presentkortet på körskolan gick ut. Men jag var egentligen inte redo mentalt då heller, jag var ett nervvrak när jag satt i bilen, alltid nervös och osäker. Det hjälpte inte heller att min körskolelärade kallade mig fegis och inte förklarade så jag förstod. Sen flyttade jag hit till Örebro, fick en underbar körskolelärare. Hon trodde på mig, berömde mig och visade mig så jag förstod. Och vips någon månad senare hade jag köpkort. Jag mognade och klarade det. Alla är inte redo vid 16, 18 eller 20 år, vissa är inte ens redo när de är 25 år. Jag tycker inte det är något fel med det eftersom är man inte redo och ger sig ut kan det bli jättefel.

Sen är det ett problem med att det är så jävla dyrt! Det blir bara dyrare och dyrare också så man kan ju inte ta så många lektioner som man kanske skulle vilja för att bli helst säker. Något som blir ett större problem för dem, jag är en av dem med en förälder som inte har körkort och den andra bor man inte med så man kan ut och köra så ofta som man skulle önska.

Körkort är något av det bästa jag haft. Det är en sån frihet. Jag kanske inte har råd med bil själv men det finns alltid en man kan låna. Så alla borde skaffa körkort men inte hetsas av att man måste göra det när alla andra gör det.


Kommentarer
Postat av: Elin

Hej, jag har en tävling på min blogg där du kan vinna den stora äran att få gästblogga hos mig. Slänig in en kommentar så är du med i tävlingen :)

2010-12-04 @ 17:44:15
URL: http://baraelinsord.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0