Mer pengar till oss studenter?

Eller ska man kalla det en högre CSN skuld i slutändan?

Utbildningsminister Jan Björklund har lagt fram ett förslag som ska innebära att vi studenter ska få lite mer pengar i fickan från januari 2010. Eller ja 350 kr i alla fall. Mena vad får man får 350 kr extra i månaden? Och hur mycket av dem är inte mer på CSN skulden?

Enligt en uppgift de lagt upp på aftonbladet.se vill de höja med 430 kr men det är bara 40 kr av dessa som är bidragsdel. Men grattis!

Från januari 2011 vill de höja bidragsdelen också vilket enligt samma sida som länken ovan skulle tillåta studenter att tjäna mera under två månader av sommaren samt att vi kan jobba extra och tjäna mer pengar under terminerna också utan att bli av med studiemedel.

God tanke men kommer den att gå igenom? Det är frågan!

Men denna artikel tycker jag bara är rolig. Varannan student klarar sig inte själv. De menar på att pengarna vi får inte är tillräckligt och att de behöver hjälp med pengar av anhöriga. Men Bullshit säger jag om det, har någon frågat vad dessa studenter gör med sina pengar? Mena visst vi lever inte i överflöd med pengar men samtidigt beror det på vad man prioriterar, eller?

Kan ta mig själv som ex. studiemedlet ligger på ca 7800 kr/månad. Ca 3000 kr går till hyra och räkningar, ca 1000 kr på kurslitteratur och ca 1000 kr på mat (då äter jag bra mat). Då blir det alltså ca 2500 kr kvar att göra vad man vill för. Då får jag också bara 100 kr i bostadsbidrag. Nej denna artikel förstår jag mig inte på.

Kommentarer
Postat av: Emilia

Det är hyrorna som är problemet, många studenter har väldigt hög hyra.

2009-09-14 @ 12:28:29
URL: http://www.emiliavilen.blogspot.com
Postat av: Isabel

MEn köper du kurslitteratur varje månad för 1000 kr??

2009-09-15 @ 09:50:11
URL: http://issapissastankar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0