Vad trött jag blir!!

Det flesta här kanske vet vad en städvecka är när man pluggar på universitetet och bor i korridor. För er som inte gör innebär det i korta drag att man tar ut soporna under en vecka när de behöver tömmas, man ser till att det ser någorlunda fint ut i köket dessutom ska man städa köket och dammsuga korridoren på söndagen. Tyvärr finns det nu någon i denna korridor som inte gör det. Tyvärr.. Våran korridor har nu inte blivit städad på nästan tre veckor, med andra ord börjar det se ganska så risigt ut. Och det är alls inte så fräscht i köket längre. Om du läser detta så vill jag bara säga att detta jag kommer kasta ur mig nu inte är något mot dig som person. Jag gillar dig jätte mycket och du är en cool kille men...

Någon gång kanske man måste ta sitt ansvar? Att städa på söndagen tar inte mer än 30 minuter, att skylla på att man inte har tid funkar inte för alla har mycket att göra. Det är också okej att göra det på måndan om man inte kan på söndan. Vet man att man har mycket att göra i förväg bits inte vi andra om man frågar om ett byte. Vi är faktiskt åtta pers som bor i denna korridor vi måste hjälpas åt. Det går heller inte att ignorera meddelanden man får om vädjan att man ska fixa det. Mena nästa rum vill ju inte städa tve veckors skit.

Sen bara allmänt, har man använt grejer i köket, som är allmänna eller kan vara andras, bör man diska dem ganska omgående. När man haft folk och använt köket bör man lämna det i bra skick. Är inte kul att laga mat i ett skitigt kök. Just nu verkar saker och ting ligga på hög och jag är verkligen inte ansvarig så jag varit hemma i en vecka.

Pewww där har jag fått ur mig mina frustrationer för ett tag iaf. Eller en sak till.. Det går inte att skylla på att man precis flyttat hemifrån heller, det gjorde jag för ett år sedan också. Jag fick anpassa mig. Visst om jag vill ha skitigt i mitt eget rum, fine men jag gör rent efter mig i köket eftersom jag inte är ensam.

Som sagt, detta är inget personangrepp på något vis utan bara min åsikt. Jag var jävligt glad när jag flyttade in i denna korridor eftersom alla tog sitt ansvar och tog reda på sitt skit. Jag fruktade ett skitigt och äckligt kök. Tack.


Kommentarer
Postat av: Emilia

Jag kan bara hålla med, att ha köksvecka är inte speciellt ansträngande. Man går ju ändå till köket o då är det bara att man städar undan lite extra när man är där.

Sen förstår jag inte hur svårt det kan vara att tex visa spiller på bordet och inte torkar upp efter sig ungefär som om det vore den som har städveckas ansvar.

2009-10-08 @ 19:35:45
URL: http://www.emiliavilen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0