Storleken spelar ingen roll

Man skulle helt klart kunna säga det när man tala om planeten Jupiter. Enligt en artikel på aftonlandet.se ska denna jätte ha blivit träffad av en liten komet eller asteroid.

Tycker det är så roligt när de kallar folk hobbyastronomer, mena det finns många som gillar att stjärnskåda ect. Men det är iaf en sådan som hittade fläcken på Jupiter.

Jag tycker det är coolt att man kan se sånna saker. Jag har alltid varit fascinerad av rymden och alla gåtor men är nog inte tillräckligt smart för att söka reda på alla svaren. För att inte tala om alla uträkningar de håller på med. Jag hade som sagt fullt upp med Matte B men klarade mig. Okej jag fick VG men iaf. Skulle aldrig fortsätta med C. Därför nöjer jag mig ganska bra med att låta andra sköta det åt mig och ägnar mig åt att läsa fakta och rapporter istället.

Fortfarande lite upprörd över att de inte tycker Pluto är en planet längre måste jag säga.

Det är också en omröstning under artikeln huruvida man är oroligt över att en komet eller asteroid ska träffa jorden? Är vi det frågar jag mig?
Visst det kan ju hända men vad är oddsen? Tror vi hinner bidra till vår egen död innan vi blir träffade. Vi lever som sagt med risker runt omkring oss hela tiden. Om vi blir träffade är det något som vi inte kan rå för iaf. Kanske skulle det ge världen en nystart? eller så blåser det bort helt. Är inte direkt så att vi skulle känna det, vi dör nog ganska fort om vi drabbas. Och jag är säker på att nån smart på NASA har hunnit komma på ett sätta att spränga den innan den träffar oss. Vaddå sett Armageddon för många gånger? Det är inte den enda filmen för övrigt med samma senario.

Men frågar mig fortfarande, Är vi oroliga för att bli träffade?
Vi kanske blir smått oroliga när vi tvingas tänka på vad som skulle hända när vi hör frågan?

Kan Jupiter träffas kan väl vi, fast Jupiter är större så är mer att träffa och enligt fakta har Jupiter störst magnet fält också. Han får skylla sig själv haha


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0