Toppar och floppar

Aftonbladet.se listar toppar och floppar i Formel 1 hittills under säsongen med hjälp av Eje Elg och Anna Andersson. Därför tänkte inte jag vara sämre än att göra samma sak. Känner faktiskt för att skriva av mig lite.

Topp
För mig är det de jämna tiderna. Man vet aldrig riktigt vilka team som kommer i vilken turordning. Eller iaf efter Brawn och Red Bull. Det var länge sen tiderna var så jämna och det är roligt att det skiljer så lite mellan en bra och dålig startposition.

Flopp
Är nog för min del KERS som inte har fungerat på det sätt alla hade trott. Istället för att främja omkörningar har det istället blivit ett defensivt vapen där bakomvarande bil får det svårt att köra om. Och för att inte tala om fördelen de har haft i starterna. Kan det inte vara farligt att komma iväg mycket snabbare än andra?

Överraskning
Jag skulle vilja säga att Mark Webber är en stor överraskning då han var med om en olycka i vintras där han bröt armar och ben vilket resulterade i att han inte kunde testa någonting. Jag hade hoppats på Red Bull men jag hade förväntat mig att Vettel skulle ta det, nu har han istället fått hårt konkurrens från sin team kompis.

Förare
Blir nog Webber här också för samma anledning som ovanstående. Hade kunnat räkna in Button här men jag anser inte att han är en sån stor talang. En talang kan göra underverk med en skit bil och det kan inte Button. Det har han ju visat under sina år hon Honda. Det är lätta att köra när bilen 'är bra men nu när de andra kommit ikapp är han inte så överlägsen.

Bil
Det är ju helt klart Brawn GP. Från att Honda hoppade av till att teamet gick i konkurs och köptes för 1 pund (har det ryktas om iaf) så leder man nu VM med en bil som man knappt hunnit testa eller någonting. Det är bra gjort.

Team Chef
Mr. Brawn vem annars?? Tror inte jag behöver säga något, succé i Ferrari och nu i Brawn GP. Man kan undra hur han gör det!

Snackis
I början av säsongen var det mycket snack om det här med dubbla diffusorer. Men jag skulle vilja säga att det som förstört hela säsongen är FIA vs. FOTA tjaffset om att vissa team skulle göra sin egen serie (New formula). Men jag hoppas att det har lugnat ner sig.

Det minns jag
1. Regnet i Malaysia var många gånger värre än det någonsin varit vilket tvingade domarna att blåsa av loppet och Button stod som vinnare.
2. Felipe Massas olycka i kvalet på Hungaroring. Han kan tacka en hel del säkerhetsarbete för sitt liv. Det har kostat sporten.
3. Kvalet i Ungern där ingen visste vem som hade Pole då tidtagningen slutat fungera. Var så kul att se alla förvirrade förare som sprang runt. haha

Det kommer vi snacka om i höst
Lär väl vara vad som händer med Räikkönen, Alonso och Rosberg samt de nya teamen och kanske nya regler.

Han vinner VM
Just nu ser det ut som att det blir Button, men jag hoppas fortfarande på Vettel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0